Barnens lördag på torget i Eksjö

I lördags var Eksjö torg fullt med barnfamiljer och blandade aktiviteter. Hoppborgar, ponnyridning, ankrace, och käpphästhoppning var några av de många saker man kunde göra i Eksjö under Barnens lördag.

De olika hoppborgarna lockade många barn till lekfull akrobatik.

De olika hoppborgarna lockade många barn till lekfull akrobatik.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-05-27 06:27


Solen sken, träden stod i blom och försommaren hade verkligen tittat fram. Eksjö torg dignade av folk och diverse barnaktiviteter var igång och välbesökta. Olika hoppborgar för alla åldrar, häst med vagn, cykelbana och en scen för uppträdande dansgrupper.
Lisa Wilner, Klara Söderström och Alice Bergman är med i Lollipop från Eksjö gymnastiksällskap och de uppträdde två gånger under lördagseftermiddagen. Dagen slutade dock inte efter dansen av flickorna då det fanns så mycket mer att göra och prova på.
- Jag har hoppat i hoppborg och provat att hoppa trampet. Trampeten var roligast så det ska jag göra fler gånger idag, berättar den åttaåriga Lisa Wilner.
Även dansgrupperna Nickname, Banangänget, West boys, Drill & Pompar och The Big 5 uppträdde på scenen under dagens. Där bjöds det även på allsång för barn med Malin Fjällman.

Käpphästhoppning
I järnvägsparken var aktiviteterna i full gång med ponnyridning och även en käpphästhoppning som träningsgruppen Elins kycklingar anordnat tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan. Tre vinnare lottades fram på torget och vid dagens avslut fick vinnarna Jacqulie Jonsson, Oliver Johansson och Tilde Ek varsitt medaljhalsband.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om