Barnfestival i dagarna fyra

Äventyrsrunda, Astrid Lindgrenkalas och teater. Detta är bara några av aktiviteterna på barnkulturfestivalen som arrangeras i Mariannelund 6-9 september. - I samband med 100-årsjubileumet ville vi i Mariannelund också göra något, säger Johanna Svensson på Emilkraften.

Eksjö/Mariannelund2007-08-31 06:34

Barnkulturfestivalen startar på torsdagen, som vänder sig till dagis och förskolebarnen i östra kommundelen. Nöjesmakarna från Vimmerby visar föreställningen "Växtfolkets förtrollade värld", som handlar om Carl von Linné när han var barn. Bussar går då till Mariannelund från Hjältevad, Ingatorp och Bruzaholm.

Dockteater och dans
Parallellt med teatern håller Maggis Larsson Alldén i en skapandeverkstad som bjuder på både klipp-och klistrande och måleri. Elever som går tredje året på barn- och fritidsprogrammet kommer att finnas till Maggis hjälp.
- Barnkulturfestivalen är en hyllning till Astrid Lindgren. En hel del kommer att uppmärksamma författarinnan, säger Johanna Svensson.
Fredagen riktas till förskoleklass och ända upp till årskurs nio. Kulturskolan i Eksjö visar en dockteater för förskolan upp till årskurs tre. Mellanstadieeleverna kommer att få prova på showdans under ledning av danspedagogen Ingrid Klingberg som kommer att åka runt i skolorna i östra kommundelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om