Barnfilmbyn-appen lanseras inom kort

Vill du se Barnfilmbyns olika inspelningsplatser, då ska du inte tveka på att ladda ner den nya barnfilmbyn-appen. Appen har ännu inte riktigt lanserats men fungerar i dag på android-telefoner. - Det har varit kul att få vara med att ta fram appen. Jag har lärt mig jättemycket om tekniken men framförallt om det lokala, säger Britt Svensson.

En av många tavlor som berättar lite om den aktuella inspelningsplatsen.

En av många tavlor som berättar lite om den aktuella inspelningsplatsen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-01-10 05:06


Barnfilmbyn-appen - kan detta bli årets turistgrej i Mariannelund med omnejd? Ja, det återstår att se, men för den som vill lära sig mer om Astrid Lindgrens filmer och vart de spelades in ska definitivt ta del av appen med en gång.
- De som har IOS/Iphone kan inte ladda ner appen ännu. Men vi har fått reda på att det kan vara klart om någon vecka. Men de som har android kan ladda ner appen redan i dag, säger Britt Svensson, som varit projektledare i Mariannelund.

QR-kod
Appen har en kartfunktion, där varje inspelningsplats finns utpekad.
När man kommer fram till platsen finns det en skylt som berättar lite om platsen. Det finns också en QR-kod som man kan scanna in i sin telefon.
- När man scannar får man mer information om inspelningsstället i text, bild och filmklipp. På vissa ställen finns det statister som berättar om inspelningen och kanske en och de kanske berättar en och annan rolig anekdot. På ett annat ställe kan det vara fastighetsägaren som berättar. Det är lite blandat.

Det är en färgglad app som inom kort ska lanseras.
Det är en färgglad app som inom kort ska lanseras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om