Barnfilmsprojekt hoppas på Tillväxtverket

Planeringen av Emilkraftens projekt Barnfilmbyn fortgår och just nu söks medel för att hela budgeten på 7,7 miljoner ska täckas. Nu hoppas projektet på ett ja från Tillväxtverket. Hittills saknas 3,6 miljoner.

Eksjö/Mariannelund2012-03-07 07:13

Barnfilmbyn och Filmernas hus är ett projekt som Emilkraften hoppas ska lyfta Mariannelund på olika vis. Det handlar både om ett resurscentra kring barnfilm och att jämsides bygga upp ett besöksmål.

3,6 miljoner
Budgeten ligger på 7,7 miljoner kronor där 4,1 miljoner kronor till resurscentrum är klart genom offentlig medfinansiering av olika aktörer som kommunen, landstinget med flera.
Att ha den offentliga uppbackningen betyder väldigt mycket när projektet nu försöker lösa finansieringen även för att besöksmålet Filmernas hus.

Hitta rätt
- Det är ett heltidsjobb mellan hopp och förtvivlan att söka pengar. Men eftersom vi har mycket finansering från det offentliga så blir det mer intressant och lättare att söka. I bland kan det bli nej men oftast handlar det om vem som har pengar för det ändamålet. Vi är lite i slutändan av en programperiod för stöd så det är inte alltid så lätt, säger projektledare Anna Mellergård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om