Bäst på sin sak - i hela världen!

Färgfabriken i Bellö har blivit utsedd till den bästa anläggningen i världen i den gigantiska koncernen Sherwin-Wiliams. Koncernen är störst på färg globalt.

Anders Sakari, utvecklingskemist, Helene Karlsson, kvalitetschef, Johan Wede, underhållsansvarig och Lars Nordgren, vd gläds åt priset som utsett Bellöfabriken till bäst i världen. Foto: Ivonne Svahn

Anders Sakari, utvecklingskemist, Helene Karlsson, kvalitetschef, Johan Wede, underhållsansvarig och Lars Nordgren, vd gläds åt priset som utsett Bellöfabriken till bäst i världen. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-02-10 16:30

Det amerikanskägda och börsnoterade bolaget har varit en raket på börsen de senaste åren.När Becker Acromamed anläggningar i Märsta och Bellö köptes 2010 var man tredje störst i världen på färg. Genom köpet klev man in på den europeiska marknaden.

Idag är bolaget störst i världen på sitt område.

Företaget omsätter i dagsläget cirka 16 miljarder dollar. Man har 60000 anställda på cirka 200 produktionsanläggningar runt om i världen.

Bäst

- Dessa mäts kors och tvärs, säger vd Lars Nordgren om alla de kvalitets- och produktionsindex som kontrolleras och jämförs.

Bellöfabriken med sina 150 anställda stack ut på ett väldigt positivt sätt.

Det har resulterat i att man nu har tilldelats priset som bästa anläggningen i världen bland alla koncernens produktionsenheter.

Det skedde vid Quality Excellence Award då pris delas ut på produktionssidan inom koncernen.

Helene Karlsson, som arbetar som kvalitetschef vid anläggningen i Bellö var en av deltagarna vid festligheten.

- Jag visste vi hade gjort ett väldigt bra resultat men i det läget då det tillkännagavs höll jag på att ramla av stolen, säger hon.

Glädjen finns kvar och är märkbar hos henne och de andra anställda.

När beskedet landat så summerar vd Lars Nordgren utmärkelsen kring Bellöfabrikens strålande utveckling väldigt ödmjukt. Han får det, som gett en sådan framgång, att låta så enkelt:

- En bra produktutveckling, snabba och flexibla lösningar och att vi hjälper kunderna lokalt. Då kommer resten av sig själv, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om