Bästa resultatet någonsin i Flenshult

Flenshults bygdegårdsförening arrangerade i helgen en auktionskväll. Och besökarna kom för att uppleva den speciella stämningen, som den bara kan upplevas i ett gammalt missionshus.

Yngve Andersson med det träsnideri som han skänkte, vilket gestaltar gamla tiders arbete med pinneharv. Ingvar Carlsson köpte pjäsen.

Yngve Andersson med det träsnideri som han skänkte, vilket gestaltar gamla tiders arbete med pinneharv. Ingvar Carlsson köpte pjäsen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2010-02-11 07:19


Flenshults skola, missionshus och på senare år bygdegård lever vidare tack vare engagerade medlemmar och många andra som på olika sätt stöttar verksamheten, bland annat som besökare vid olika evenemang.
Många minns de gamla missionsauktionerna i lokalerna. Numera hålls auktionerna till förmån för bygdegårdföreningens fortlevnad i stället men stämningen och känslan är ändå densamma.
Trots flera minusgrader, massor av snö och hala vägar ut till byn Flenshult, sökte sig närmare 75 personer från flera orter till det gamla missionhuset.

Cittror
Inbjuden att underhålla var Ingatorps cittragrupp, som för övrigt har en medlem i grannbyn Lixerum. Cittragruppen startades upp för ett par år sedan och har samlat deltagare inte bara från Ingatorp utan också från bland annat Karlstorp, Bellö och Vimmerbytrakten.
Till auktionen hade diverse saker skänkts.
Auktionist Ivan Gunnarsson klubbade bort två trasmattor, för 900 kronor respektive 1 000 kronor.
Högst pris tingade som väntat Yngve Anderssons träsnideri.
Med det gamla bondesamhället i fokus har han under åren gjort mängder med träsniderier. Flenshults dåvarande missionsförening och numera bygdegårdförening har haft en speciell plats i hans hjärta och har förärats flera pjäser.
- Ja, det har blivit en sak i år också, säger Yngve Andersson, som bänkat sig på bakre raden i den gamla skolsalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om