Bättre kontakt mellan skola och föräldrar

Svaren från en enkätundersökning som låtits göra bland föräldrar till barn på Furulundsskolan blir nu underlag för att försöka utveckla utbytet och kontakterna mellan skola och föräldrar.

Eksjö/Mariannelund2008-12-29 07:30

Under hösten har skolans 225 elever fått med sig en enkät hem till föräldrarna med frågor om bland annat skolans uppdrag.
Att skolan spelar en stor roll för elevernas trygghet och självkänsla är en inställning som föräldrarna skriver under på, liksom att en levande och social gemenskap är viktig för att skapa trygghet och läslust i skolan.
- Lusten att lära betyder väldigt mycket även om inte varje stund kan vara rolig. Grunden för lärande bygger på att man känner sig trygg och respekterad, säger rektor Lars Andreasson och föräldraföreningens ordförande Helena Kronstrand.
- Frågan gav svar att man håller med men inte om man verkligen tycker att det är så i verkligheten. Vi har 225 barn som har sin heldag här. I bland falerar det men vi gör vad vi kan för att stävja om det är problem.
Föräldrarna anser även att eleverna får möjlighet att känna glädje och uppleva tillfredsställelse genom att göra framsteg och övervinna hinder.
Likaså anser de flesta att deras barn får möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera genom att samtala, läsa och skriva.
En övervägande majoritet upplever också att barnen ges möjlighet till att ta egna initiativ och ansvar.
Men det är inte bara ros som skolan får.
Bland annat anser många föräldrar att det är för lite fysisk aktivitet i skolan
- Vi har ambitionen att utöka den fysiska verksamheten, säger rektor Lars Andreasson som även har en liten uppmaning till en del föräldrar.
- Som förälder kanske man inte behöver skjutsa sina barn till och från skolan. I stället kan man välja att gå eller cykla till skolan tillsammans med dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om