Beviljade sig själv ledighet – officer sägs upp

En officer i Eksjö beviljade sig själv ledighet mot gällande rutiner. Efter upprepande disciplinpåföljder har försvarets personalansvarsnämnd tröttnat. Den anställde som är bosatt i Eksjö sägs upp.

Eksjö/Mariannelund2017-06-19 12:43

Officern har varit ett återkommande namn för försvarets personalansvarsnämnd de senaste åren. Totalt har han varit anmäld till nämnden fyra gånger under de senaste sex åren. En gång 2011, två gånger 2014 och en gång 2015. Vid alla utom vid ett tillfälle har han tilldelats disciplinpåföljder.

Det har inneburit att han inte fick vara placerad i säkerhetsklass utan omplacerades till övnings- och skjutfältsavdelningen men eftersom det inte heller fungerade placerades han om än en gång utanför fältet.
Han har vid dessa tillfällen påmints om att han vid upprepad misskötsamhet kan förlora sin anställning vid Försvarsmakten.

Och nu har den gränsen uppnåtts efter att officeren själv beviljat sig själv ledighet och ett par veckors semester utan att meddela arbetsgivaren.
Enligt ansvarsnämnden ska officeren ha trott att det kunde regleras i efterhand.

Ing 2 chef har efter händelser i år lämnat över frågan om uppsägning till nämnden.
– Med tanke på tidigare disciplinärenden ser inte prognosen om ett förändrat beteende god ut, skriver nämnden i sitt beslut.

Man anser att det inte längre finns förutsättningar för ett fortsatt förtroende för honom och man beslutar att säga upp honom på grund av personliga skäl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om