"Biblioteket till Solgården"

Samhällsbyggnadsutskottet träffade på tisdagskvällen Ingatorpsborna för att diskutera bibliotekets framtid på orten. - Ni har redan tagit allt vi har. Ta inte vårt bibliotek också, bad Ingatorpsborna.

Eksjö/Mariannelund2008-12-18 07:24

Ingatorpsborna hade inte bara lyckats få ihop en namnlista där 220 personer skrivit på att de vill ha kvar biblioteket. De hade också samlat på sig flera argument till att ha biblioteket skulle få vara kvar.
Biblioteket i Ingatorp har inte bara störst utlåning av alla bibliotek i kommunen. Det är också en mötesplats för alla åldrar, en viktig del för att invånarna ska kunna ta del av kulturen.
- Slå inte sönder vår kultur! Biblioteket är det enda vi har kvar!
- Hur ska en trång bokbuss som stannar på orten en kvart varannan måndag kunna ersätta det bibliotek som vi har i dag? Att dra in biblioteket skulle ändå inte spara så mycket pengar, menade Ingatorpsborna.

Satsning i Mariannelund
Utskottsledamöterna sa att ortsbefolkningen inte alls skulle behöva få åka ända till Eksjö för att få gå till ett bibliotek, då man i stället skulle satsa på att förbättra biblioteket i Mariannelund. Men Ingatorpsborna var ändå inte nöjda med svaret.
På orten finns trots allt flera äldre som inte kan resa. Och varför skulle Ingatorp, som redan driver så mycket på orten ideellt, också behöva driva driva biblioteket genom en förening?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om