Lennart började med att berätta om sitt första kameraköp. Kameran kostade över 100 kronor. Var skulle en skolpojke få så mycket pengar från?
När det var dags att byta skolan i Alvestorp mot den i Ingatorp, var de två skolpojkarna berättigade till skolskjuts. Men att ordna skolskjuts för bara två tyckte skolstyrelsen var i dyraste laget.
Det löstes så att pojkarna fick 50 öre om dagen om de tog cykeln till skolan.
Snart kunde Lennart köpa sin efterlängtade kamera. Han anlitades bland annat att föreviga jubilarer omgivna av uppvaktningsblommor.
Hans intresse för människor har gjort att han fotograferat många i sin dagliga verksamhet; i köket, på vedbacken, på skrädderiet eller på dåtidens posttur som innebar en snöskovel på pakethållaren.
Även arbetena på gårdarna och torvmossar liksom auktioner, konfirmationer och midsommarfester har dokumenterades.
Lennart hade inför kvällen samlat en del av sina bilder i ett bildspel med behaglig musik som bakgrund. Avslutningsvis slog Lennart ett slag för att samla bilder i fotoböcker. Han visade exempel på några av sina egna.
Till ett antal stillbilder berättade sedan Våge Johansson om intressanta personer i Ingatorpsbygden. Våges minne och berättarglädje är imponerande. Publiken fick möta Emil Stål, som värnade om de små i samhället och vågade gå i diskussion med överheten.
I Ingatorp fanns tidigare Hanbloms kafé. Skräddarmästare Lundberg hade för säkerhets skull två par glasögon på sig, det ena paret uppskjutet på huvudet. Spelemannen Nilsson från Slammarp och Våges egen far och äldre släktingar fick publiken också stifta bekantskap med.
Kvällen avslutades som vanligt med gemyt runt kaffeborden.