Bister julklapp: 30 personer varslas

Företagets VD: "Just nu ser det inte så ljust ut."

Varsel väntar för anställda på Söderhamn Eriksson i Mariannelund lagom till julen. Foto: Victor Kennmark

Varsel väntar för anställda på Söderhamn Eriksson i Mariannelund lagom till julen. Foto: Victor Kennmark

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-12-21 06:13


För lite drygt tre veckor sedan utnämndes Johan Johansson till ny VD för Söderhamn Eriksson/USNR, med tillverkningsindustri i Mariannelund.

I onsdags tillkännagjorde den nye VD:n att 30 anställda varslas om uppsägning från företaget - bara dagar före julledigheten.

- Ja, det stämmer. Det är ett rent och skärt volymbaserat varsel. Vi har inte haft den orderingång vi hade hoppats på under det sista halvåret, säger Johan Johansson.

Enligt vad vår tidning erfar rör det sig om 15 tjänster i Mariannelund. Men det är något som Johan Johansson inte vill bekräfta.

Stämmer det att 15 anställda varslas i Mariannelund?
- Vi vet inte hur många det blir i Mariannelund än.

Finns det någon prognos?
- Jo, det kanske vi har, men det är inget jag vill gå in på. Det handlar om 30 anställda, men hur de slå mot våra anläggningar i Söderhamn, Västerås, Nyköping, Mariannelund och Ljusdal vet vi inte i dagsläget. Vi ska inleda förhandlingar på tisdag, när de är klara vet vi hur det blir.

- Det här är ju ett varsel, och saker och ting kan ändra sig.

Du tillträdde som VD nu i december, fanns varslet med i företagets tankar innan du tog över?
- Nej, men det var någonting vi såg ganska snart. Jag har inte varit inblandad i verksamheten tidigare, utan har varit tvungen att sätta mig in i allt ganska fort - och det blev tydligt för mig snabbt att här saknas det ordrar.

I dagsläget arbetar knappt 70 anställda på företaget i Mariannelund. Sammantaget har Söderhamn-delen av koncernen drygt 200 anställda.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om