Bjuder in till möte om skola

Oppositionens förslag att flytta högstadiet från Mariannelund till Eksjö har väckt många känslor. Nu bjuder Socialdemokraterna och Miljöpartiet in för att berätta hur man resonerat men välkomnar också förslag på andra lösningar.

En riktig het potatis. Det är förslaget att lägga ner Furulundsskolans högstadium. Foto: Ivonne Svahn

En riktig het potatis. Det är förslaget att lägga ner Furulundsskolans högstadium. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-10-04 10:00

Eksjö kommun har en tuff budgetsituation att ta itu med. Alla verksamhetsansvariga har fått ta fram olika sparförslag eller konsekvenser av mindre pengar.

I alliansens budgetförslag har nedläggningen av deltidsbrandkåren i Hjältevad väckt stort motstånd och många tunga synpunkter har lyfts fram. Det förslaget ströks av kommunstyrelsen under tisdagen.

I oppositionens skuggbudget sticker förslaget om Furulundsskolan ut på liknade vis. Skolan har haft svårigheter att hitta lärare och då det är blivit väldigt mycket barn i Mariannelund, har skolan plötsligt blivit trångbodd. S och Mp utmanar med att föreslå att högstadiet flyttas till Eksjö.

Vi har största förståelse för att vi rör upp känslor i Mariannelund med omnejd med vårt förslag, säger oppositionsråd Diana Laitinen Carlsson.

Hon vill understryka att det inte är något beslut som tagits, utan ett förslag i skuggbudgeten.

Även om vår budget inte går igenom, så är det en fråga vi vill diskutera. Kommunen har en väldigt ansträngd situation som det ser ut i nuläget och vi behöver vända på varje sten och tänka i alla banor för att klara en budget i balans. Detta innebär också att vi måste titta över och lyfta obekväma och ibland kontroversiella frågor som denna. Vår målsättning är att ha så bra och kvalitativ verksamhet som möjligt för våra medborgare, skriver hon i ett mejl som skickats till föreningarna i Mariannelund.

Partierna bjuder in föreningar och allmänhet till ett möte i Folkets hus för att berätta hur man resonerat men också för att ha en dialog om förslaget och hur man kan hitta andra lösningar.

Man hoppas också ha en dialog kring andra frågor som rör Mariannelund och landsbygden omkring.

Mötet äger rum den 18 oktober i Mariannelunds Folkets Hus.

Dagen efter klubbar kommunfullmäktige budget och verksamhetsplan för kommande år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om