Bobinen kan delas av - då vill ortsborna veta vad partierna tycker

Uppgifterna om att Bobinen kan komma att delas av och där bestånd av fastigheten ska bli vanliga hyresbostäder för den öppna bostadsmarknaden och inte bara till seniorer har väckt uppmärksamhet i Mariannelund.

I en skrivelse som kommunen fick på måndagen vill en Mariannelundsbo veta vad partierna har för åsikt om Bobinen.

I en skrivelse som kommunen fick på måndagen vill en Mariannelundsbo veta vad partierna har för åsikt om Bobinen.

Foto: Roelof Stroetinga

Eksjö/Mariannelund2017-01-18 16:00

- Det är ju förskräckligt, säger en boende på Bobinen.

För Jan-Olof Andersson, som sedan tidigare försökt väcka frågan var politikerna står, kom informationen som en total nyhet.

Han beskrev det som en katastrof och säger till tidningen att folk ringt till honom under fredagen.

På måndagen fick Eksjö kommun motta en skrivelse om Bobinen från honom. Han riktar sig till alla Eksjös partier.

- Jag riktar mig inte till Eksjöbostäder utan till Eksjös partier för att få svar inom kort, så alla vi i Mariannelund ska veta vem vi ska rösta på i nästa val,

- Jag anser att det är något som allmänheten bör ta ta ställning till när svaret kommer från politikerna, säger han.

Så här lyder skrivelsen:

" Kommunen äger Eksjöbostäder och våra valda politiker ska bestämma hur vår åldringsvård och gemensamma åldringsboende ska se ut. Är det meningen att seniorboendet i Mariannelund ska blandas med övrigt boende?

Isåfall anser jag att vi inte har något åldringsboende kvar i Mariannelund.

Felet är redan begånget och man kan nog tänka sig varför inte en enda av de 21 intressenterna för tillfället vill flytta dit.

Om man tittar på var kommunen lägger våra skattepengar i stora byggen, är det en struntsumma att låta några små lägenheter stå tomma, därför att vi för tillfället är så friska så att vi kan bo kvar hemma ett tag till. Att klagomålen från hyresgästerna inte är mer högljudda utåt kommer an på att det är gamla människor som inte orkar bråka med politiker och tjänstemän. detta är orsaken till att jag som orkar, höjer min röst", skriver han.

Boende på Bobinen noterar också ett allt ökande behov av renovering och åtgärdande av brister uteblir.

Ett slitage som man inte tror blir bättre om kommunen tar ut lägenheter på den öppna hyresmarknaden.

Även detta tas upp i Jan-Olof Anderssons brev till partierna:

" Beträffande Bobinens skick ska också sägas att fastigheten som stod klar 1998 är i behov av upprustning då vissa detaljer behöver ses över. detta har tjatats av hyresgäster men ingen lyssnar", skriver han.

Jan-Olof Andersson ställer frågan till var och ett av Eksjös politiska partier var man står i frågan om Bobinen, hur man tänker och vad man ska göra med Bobinen.

- Ska det vara ett äldreboende eller inte, frågar han och ger sitt egen ståndpunkt att "det skulle vara en katastrof om ett skyddat äldreboende försvinner från Mariannelund".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om