"Bra skidsäsong trots värmen"

Det har varit en lyckad sportlovsvecka för Valbacken i Ingatorp. Det har varit gott om besökare och skiduthyrningspersonalen har haft fullt upp hela veckan. - I dag är det extra hårt tryck men det är klart det är ju sista dagen på sportlovet och det är många föräldrar som tagit ledigt från jobbet, säger ordföranden Lars Olofsson Kjellberg.

Lars Olofsson Kjellberg är mycket glad över att det är så många som besöker Valbacken.

Lars Olofsson Kjellberg är mycket glad över att det är så många som besöker Valbacken.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-02-14 05:05


Det var lite halvmulet men uppehåll och temperaturen låg runt nollan. Det kunde inte vara mycket bättre förutsättningar för skidåkarna som befann sig i Valbacken i fredags.
Men arrangören och tillika ordföranden i Valbackens Alpina Förening, Lars Olofsson Kjellberg, hade helst sett att det varit något kallare. Men i det stora hela är han ganska nöjd när han tittar upp i den kritvita slalombacken.
- Det har varit en bra säsong trots att det varit så varmt. Vi har ju haft öppet sedan den 2 januari och det känns bra.
Igår (fredag) var det alltså sista dagen på sportlovet och backen var mer än välbesökt. Under dagen fick arrangörerna till och med be vissa besökare att vänta, så att man hann få in skidorna från de besökare som bara skulle köra halvdag.
Kusinerna Kalle Westerström och Malte Andersson är båda sju år och de passade på att åka skidor sista dagen på sportlovet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om