Bra start för Byggmax i Mariannelund

Den 24 juli 2017 öppnade Byggmax en minibutik i Mariannelund. "Det har gått jättebra. Det känns bra att även få etablera sig på mindre orter, för att erbjuda kunderna här ett bra utbud".

» Byggmax butik i Mariannelund har fungerat bra sedan öppnandet i juli och kund- antalet ökar hela tiden. Foto: Morgan Karlsson

» Byggmax butik i Mariannelund har fungerat bra sedan öppnandet i juli och kund- antalet ökar hela tiden. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-03-19 13:45

Byggmax öppnade den 24 juli en minibutik med ett begränsat utbud i Mariannelund och i "Brorssons" gamla lokaler. Nu sysselsätter verksamheten fyra fastanställda plus två personer som hoppar in på timmar.

- Det har gått jättebra sedan starten. Visst skiljer sig försäljningen från dag till dag, fast vi håller budgeten och känner att allt fler hittar till oss här i Mariannelund. Vi märker att allt fler företagskunder kommer till oss. Vi har kanske mer tid och möjlighet att ägna oss åt våra kunder. berättar platschefen Mikael Välieesiö.

- Detta är en så kallad minibutik med ett mindre utbud än de större butikerna, dock så har vi ett bra basutbud och speciella produkter kan vi snabbt få hem efter önskemål.

Om nu butiken klassas som "mini" så är virkesförrådet desto större. Totalt är tomten på 20 000 till 25 000 kvadratmeter. De stora ytorna rymmer många olika fack som underlättar sorteringen av de olika virkessorterna. Verksamheten har även en stor och rymlig hall med så kallad "genomkörning".

- Själv så var jag snickare innan och känner till produkterna som vi marknadsför, och för att få de anställda att lära sig mer om snickaryrket, så bestämde jag att vi skulle bygga upp ett garage till våra släpvagnar.

- Nu ser vi fram emot våren då det blir mer snurr på verksamheten och hyllorna kommer prydas med olika fröer och blommor. Under våren och sommaren kanske vi även ökar våra öppettider.

- Då detta är vårt första år så får vi prova oss fram till vad som fungerar och se vad kunderna efterfrågar i större utsträckning.

- Jag trivs bra med uppgiften och är tacksam för förtroendet att få leda butiken. Jag tycker det känns bra att även få etablera sig på mindre orter för att erbjuda kunderna här ett bra utbud, avslutar Mikael Välieesiö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om