Brandattack mot asylboende

En misstänkt mordbrand i Mariannelund utreds nu av polisen efter att ett brinnande föremål ställts mot en vägg på en fastighet som används som asylboende.

Eksjö/Mariannelund2016-07-04 05:32

Det senaste året har media rapporterat om en rad bränder på asylboenden där ett antal varit anlagda utifrån. Nu verkar Mariannelund ha blivit ytterligare en ort på den kartan då polisen utreder en misstänkt mordbrand mot ett migrationsboende.

Klockan 00.58 natten till lördagen kom det in ett larm angående en brand i Mariannelund.

Någon hade ställt ett brinnande föremål mot en carportvägg i en fastighetslänga på Gärdesgatan i Mariannelund. Fastigheterna har under många år används som asylboende.

Enligt uppgifter i media ska det handla om en molotovcocktail.

Fyra familjer bor i den aktuella fastigheten. De hörde en smäll och sprang ut och kunde själva släcka branden. Ingen person kom till skada men de boende blev skärrade av händelsen.

Polisen spärrade av platsen för en teknisk undersökning och dörrknackning i närområdet och förhör är också aktuellt i utredningen. Man ser det inträffade som en allvarlig händelse och är intresserad av att få tips från allmänhet som kan ha sett något eller gjort andra iakttagelser.

Vakthavande befäl Mikael Ehne säger att polisen gjort tekniska fynd som är intressanta i utredningen. Dessa kommer nu att analysera.

Polisen har efter händelsen satt in ökad bevakning för att skapa trygghet och förhindra ytterligare brottslig verksamhet. Även vaktbolag har varit inkopplade. Polisen har den senaste veckan haft ökad närvaro i Mariannelund på grund av mordet förra helgen på ett asylboende och utredningen av denna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om