Branden var anlagd – ingen skäligen misstänkt

Branden i matbutiken i Mariannelund i början av året var anlagd. Det är det inga tvivel om enligt polisen. Någon som är skäligen misstänkt för brottet finns däremot inte i nuläget. Butiksägaren har efter branden startat en ny butik i Ingatorps gamla affär men har till polisen sagt att han ska öppna butiken i Mariannelund igen.

Branden var anlagd, det råder inga tvivel om, säger polisen om branden i butikslokalen i Mariannelund i januari. Gärningsmannen hade slagit sönder en ruta i dörren. En ruta som fortfarande inte är lagad.

Branden var anlagd, det råder inga tvivel om, säger polisen om branden i butikslokalen i Mariannelund i januari. Gärningsmannen hade slagit sönder en ruta i dörren. En ruta som fortfarande inte är lagad.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-03-07 08:32

– Det är vad han säger till oss, säger Pia Kling, förundersökningsledare kring branden i Mariannelund.

I butikslokalen i Mariannelund finns fortfarande en mängd varor kvar fast butiken varit stängd i bortåt tre månader.

Det var i början januari som det kom in ett nattligt larm att en bil stod i brand utanför ”gamla Konsum” i Mariannelund.

Räddningstjänsten, som har sin station på andra sidan parkeringen, hade nära till släckningsuppdraget och var snabbt på plats och släckte elden.

Bilen som börjat brinna blev totalförstörd och helt utbränd.

Rök inomhus

När räddningstjänsten var på plats för att släcka bilbranden upptäckta man att det var rökutveckling i inne i själva butiken. Det visade brinna bland hyllorna med kemikalier.

Tack vare larmet om bilbranden fick räddningstjänsten snabbt branden inne i butiken under kontroll och den var släckt på bara några få minuter. Däremot blev det kraftig rökutveckling och hyresgäster i lägenheter intill evakuerades för säkerhetsskull.

Mellan bilbranden och branden i butiken fanns en tegelvägg som elden inte kunnat sprida sig mellan.

Det visade sig dessutom att inte bara brann på ett utan på två platser i butiken.

Ett hål i glasdörren hade slagits upp, något som inte räddningstjänsten orsakade då man släckte, utan något som var redan när man kom till platsen.

– Det har gärningsmannen gjort, säger förundersökningsledare Pia Kling.

Många hörda

Att branden var anlagd råder ingen tvekan om enligt polisen.

– Vi har hört ganska många personer i det här ärendet och har skickat fynd på teknisk analys.

Pia Kling säger att man gått igenom tekniskt material och att man haft olika uppslag, som man av olika anledningar ej kunnat gå vidare med.

– Vi har ingen skäligen misstänkt i nuläget, summerar hon.

Polisen välkomnar därför gärna hjälp från allmänheten som kan föra utredningen vidare.

– Vi tar tacksamt emot tips om det här. Det är inte ett helt enkelt ärende, konstaterar hon.

– Det är en ganska infekterad historia, säger hon om de uppgifter som kommit fram under utredningens gång.

Butiksägaren ska under tiden han haft butiken bland annat ha gjort flera polisanmälningar. Det handlar bland annat om stöld i butik, olaga hot och dylikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om