Bränder och trafikolyckor

462 utryckningar. Så många larm åkte Eksjö kommuns räddningstjänst på under förra året. Året innan låg den siffran på 541 som var en rejäl topp jämfört med 2015 då siffran var 389 stycken.

Den 10 november totalförstördes en villa i Ingatorp vid en brand.Foto: Roelof Stroetinga

Den 10 november totalförstördes en villa i Ingatorp vid en brand.Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-01-17 13:00

Då är även de larm man varit behjälplig med utanför kommunen inräknade.

Om man bryter ner statistiken till enheterna har Hjältevad haft 65 utryckningar under 2017, samma som året innan. Mariannelund hade 69, en minskning med tio från 2016.

Färre boenden

Automatlarmen står för en stor del av larmen och också vad gäller den totala ökningen av larm. De utan tillbud har minskat från 40 till 27 i Mariannelund mot året innan men går man ytterligare ett år tillbaka var det bara 15.

Hjältevad har fördubblat den sortens larm från 20 larm till 41, om man följer statistiken från 2015.

Ett antal av larmen kom från olika boenden utan att det börjat brinna. Flera boenden har lagt ner det senaste året vilket även märkts i antalet automatlarm.

Mariannelunds räddningstjänst åkte på nio trafikolyckor 2017, samma antal som året innan. Hjältevad hade fem sådana utryckningar, ett par mindre än året innan.

Brand i byggnad har minskat med flera larm totalt sett i kommunen. I östra delen av kommunen handlade det om totalt fem larm.

Exempel på det var när mat glömdes bort på en spisplatta i ett hyreshus i Mariannelund den 30 november och när en villa i Ingatorp totalförstördes vid en brand den 10 november.

Vid dessa bränder förekom inga dödsfall. Det gjorde det olyckligtvis däremot då en äldre man omkom i en lägenhetsbrand i Eksjö tidigare under hösten. Misstanke om sängrökning fanns i det fallet.

Trafikolyckorna som Eksjös enhet åkte på ökade under 2017 men är ändå långt lägre än 2015. Totalt handlade det om 45 larm.

I Hjältevad handlade det om fem och i Mariannelund nio trafikolyckor som man larmades ut till. En trend är att viltolyckorna ökat.

November var en månad med flera dramatiska larm. Den 19 november välte en lastbil strax öster om Vallnäs. Foto: Roelof Stroetinga
November var en månad med flera dramatiska larm. Den 19 november välte en lastbil strax öster om Vallnäs. Foto: Roelof Stroetinga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om