Brister på äldreboende efter omorganisation

Arbetsmiljöverket inspekterade ett äldreboende i Eksjö kommun och hittade brister. Under inspektionen hittades brister i arbetsmiljön som behöver åtgärdas, bland annat relaterade till organisatoriska och sociala förhållanden.

Eksjö/Mariannelund2016-07-19 18:00

Det genomfördes en omorganisation på ett av äldreboenden under 2015-2016. En avdelning avvecklades och personalen som omplacerades fick andra arbetsuppgifter. Skyddsombudet anser att det fanns brister i hur arbetsgivaren genomförde omorganisationen.

Flera av medarbetarna som arbetade på avdelningen som lades ner mår nu psykiskt dåligt och är rädda att de inte kommer klara av de nya arbetsuppgifterna. Flera av medarbetarna hade någon form av arbetsanpassning. Det är viktigt att följa upp och se att den enskilda individens arbetsanpassning fungerar och förändra när det behövs.

Äldreboendet måste nu se till att arbetsuppgifterna är anpassade efter medarbetarnas förutsättningar och förändra vid behov. Om inte äldreboendet åtgärdar bristerna kan arbetsmiljöverket besluta om ett föreläggande eller förbud. Arbetsmiljöverket kräver ett svar från äldreboendet hur de ska lösa bristerna senast den 31 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om