Budgetbeslut efter lång debatt

Skördetröskor och Stockholms blodbad. Skattehöjning eller ej. Kommunfullmäktiges debatt kring de olika budgetförslagen blev lång men med förutsett resultat.

Eksjö/Mariannelund2010-11-29 07:22

Kommunfullmäktige godkände föga överraskande majoritetens förslag. Men inte förrän efter en lång debatt.
Oppositionsråd Andreas Henning (s) visade än en gång att han tillhör fullmäktiges bäste talare genom att blanda in både Stockholms blodbad och skördetröskor i sina anföranden.

Ben i hemtjänsten
- Det är för många om och men om budgeten ska hålla. Vi vill inte spara på förskola och hemtjänst. Vi kan inte hålla på att skära i verksamheten hur länge som helst. Det finns ben därinne, menade Anders Henning (s) vars förslag på minskade nedskärningar skulle bekostas med en höjd kommunalskatt med 25 öre.
- En skattehöjning får in lite pengar men det får negativa följder, inte minst när det gäller attraktivitet, svarade Tomas Erazim (m).
- Men vi vill ta bort höjningen innan mandatperioden är slut, vi höjer inte med glädje men "härmed anser jag mig vara nödd och tvungen", sa Andreas Henning och citerade därmed biskop Brask som lyckades undkomma Stockholms blodbad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om