Buss istället för tågtrafik

I lördags firade järnvägen mellan Nässjö och Oskarshamn 140 år. Men det blev en blandning mellan fest och protest. -Det är jätteviktigt med tåg och nu ska de lägga ner linjen. Jag vet inte om jag kan köpa detta med att man lägger ner tågtrafiken på grund av miljön och bristande resenärer, säger Anna Mellergård.

Eksjö/Mariannelund2014-05-27 06:34

Det var i fredags som Jönköpings Länstrafik och Kalmar Länstrafik gick ut med ett pressmeddelande om att de var överens om att lägga ner persontrafiken med tåg mellan Eksjö och Oskarshamn.
Linjen kommer upphöra från och med tidtabellsskiftet i december. En av anledningarna ska vara att det är för lågt antal resenärer, framförallt öster om Mariannelund.

Inte rätt stämning
- Jag tycker det är tråkigt att de kom med det beskedet strax innan festen. Det blev inte den stämning som vi hoppats på. Det var många besökare som var besvikna här i lördags, säger Anna Mellergård.
Anna var en av de som reagerade starkast på beslutet.
- Jag vet många som flyttat hit till Mariannelund och en av anledningarna har varit för att det går tåg hit. Jag hoppas verkligen att beslutet går att ändra på. Jag vet faktiskt inte vad de tänkte på när det tog beslutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om