Bussmässa med halkkörning

I samband med bussmässan på Nifsarpsskolan i Eksjö fick besökarna se den nya trafikövningsplatsen. Den ska vara färdigbyggd till våren, men redan i lördags fanns det möjlighet att följa med på en åktur.

Den nya trafikövningsplatsen på Nifsarpsskolan beräknas vara klar till våren. Den kommer att användas till tung trafik.

Den nya trafikövningsplatsen på Nifsarpsskolan beräknas vara klar till våren. Den kommer att användas till tung trafik.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-01-21 07:18


Trafikövningsplatsen på Nifsarpsskolan kommer troligtvis att invigas i samband med att eleverna på handelsprogrammet anordnar Eksjömässan 9-10 maj.
Tanken är att tung trafik som kör halkbanan ska hålla till på den nya trafikövningsplatsen och att den gamla ska användas för personbilar.

Nytt EU-direktiv
Den nya anläggningen har mellan en och en halv och två meter breda vägar och är speciellt anpassad för tung trafik. Framöver ska det finnas både backkrön och stopptecken på den nya trafikövningsplatsen. När den är färdig kommer den bli en av de modernaste trafikutbildningsplatserna i Europa.
- Vi bygger den på grund av det nya EU-direktivet som kräver att de blivande bussförarna ska göra vissa övningar. Det kan de inte på den gamla trafikövningsplatsen som finns norr om Eksjö, den är för liten, sa Robin Bogmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om