Butik anmäld för kassafusk

En person har anmält en butik på orten till Skatteverket för bland annat kassafusk. Personen menar att butiken inte ger ut kvitton utan istället använder sig av ett privat swishkonto. Anmälaren skriver också att butiken innehar varor som saknar både pris samt innehållsförteckning på svenska.

Butiken har anmälts flera gånger sedan den startade. Foto: Arkiv

Butiken har anmälts flera gånger sedan den startade. Foto: Arkiv

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-18 07:58

Nyligen gjordes anmälan mot butiken i Mariannelund till Skatteverket. Där skriver anmälaren att hen varit inne för att handla, men när kunden ska betala saknas både kassaapparat samt möjlighet att få kvitto.

Vimmerby Tidning har talat med personen bakom anmälan som säger att hen blev bemött på ett otrevligt sätt av personalen i kassan, efter att hen ifrågasatt varför man enbart kunde betala för varorna i butiken, till ett privat swishkonto.

Inget kvitto

– Då kommer fastighetsägaren in och undrar varför jag bråkar. När jag förklarar att jag vill betala och få ett kvitto säger han åt mig att ta bort varorna, att han inte kan ge ett. Han sa att jag skulle kolla med Skatteverket så då gjorde jag en anmälan till dem om hur det fungerar i den här butiken, säger kunden.

Omärkta varor

Den aktuella butiken har även anmälts till kommunens miljöenhet vid flera tillfällen. Första gången var den 20 april, när den då nyöppnade butiken bara varit registrerad i några veckor. Då gjordes en anmälan om att varor i butiken saknade svensk ursprungsmärkning. Drygt en månad senare inkom ännu en anmälan mot samma butik.

Den 30 juni gjorde Eksjö kommuns livsmedelsinspektör en oanmäld inspektion i butiken och fann då två avvikelser; temperaturen på kyl- och frysdisk var alldeles för låg samt att det saknades märkning och information av frysta livsmedel. Detta framgår i protokollet från inspektionen, där inspektören även gjort en anmärkning om att kartonger från butiken kastas vid förpackningsinsamlingar för privat bruk.

Ett par veckor senare, den 14 juli gjordes en uppföljande kontroll och enligt protokollet ska då samtliga avvikelser ha rättats till.

Vimmerby Tidning har varit i kontakt med butikens ägare, som dock inte vill kommentera anklagelserna som riktas mot hans verksamhet.

Däremot uttalar sig fastighetsägaren enligt följande om anmälan till Skatteverket:

– Jag visste inget om detta. Jag ska träffa butiksägaren imorgon (läs på onsdag) så då ska jag fråga honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om