Bytte livet i Hamburg mot Karlstorp

I dagarna lanseras Karlstorps- och Pauliströmsbygdens nya hemsida. Huvudansvaret har Björn Glessmer som flyttat till Karlstorp från Hamburg. - Det är häftigt. I början var jag nöjd att bara kunna prata med folk, säger han.

Björn Glessmer har gjort Karlstorps och Pauliströmsbygdens nya hemsida. I arbetet med hemsidan har även Alf Tagesson deltagit.

Björn Glessmer har gjort Karlstorps och Pauliströmsbygdens nya hemsida. I arbetet med hemsidan har även Alf Tagesson deltagit.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-03-15 07:26


Det är minst fem år sedan Karlstorp med Pauliström hade en fungerande hemsida. För något år sedan tilldelades bygden pengar för att upprätta en fungerande hemsida men arbetet gick i stiljté. Nu har dock nya krafter tagit tag i projektet och i dagarna lanseras den första versionen av hemsidan.

Aktiviteter
Förutom fakta, lite historia, kultur och natur, sedvärdheter och dylikt ämnas en kalender för socknen att aktualiseras. Till denna kan föreningar och andra komma med information om aktuella aktiviteter.
- Det är inte alla som stannar vid anslagstavlorna. Däremot är det många som har datorer, säger Alf Tagesson i sockenrådet.
Länkar till föreningar liksom till företag är också på gång.

Till Karlstorp
Björn Glessmer har engagerats att göra hemsidan som han hoppas ska kunna vara online i nästa vecka.
Björn är bosatt i Karlstorp men en liten knappt hörbar brytning skvallrar om hans ursprung.
- Att som inflyttad från Tyskland få vara med och göra bygdens hemsida är häftigt. I början när jag flyttade hit var jag nöjd bara att kunna prata med folk, säger han.
Björns mamma föddes i Stockholm men flyttade vid 18 års ålder till Hamburg då hon träffade hans pappa.
- Hans mamma som är framliden lärde honom aldrig svenska.
-Tyvärr, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om