Carema Care AB i hetluften igen

Socialstyrelsen riktar skarp kritik till ett boende i Eksjö som drivs av det omtalade vårdföretaget Carema Care AB. Socialstyrelsen har även i tidigare beslut ställt krav på verksamheten, nu är det dags igen.

Eksjö/Mariannelund2012-09-05 06:19

Ett vårdboende i Eksjö har efter en anmälan av fått Socialstyrelsen att reagera på hur verksamheten drivs. Enligt den före detta klienten ska denne inte fått den vård som han varit berättigad till enligt gällande behandlingsplan.
När klienten skulle skrivas in på boendet ställdes vissa krav för gällande behandling.

Inte rätt stöd
Kraven som ställdes antog boendet utan att reflektera om de hade tillstånd eller kompetens för uppdragen.
Redan efter 19 dagar visade det sig att verksamheten inte klarade av att ge klienten rätt stöd. Meningen var att han skulle stanna på boendet i tre månader.
Socialstyrelsen har i tidigare beslut ställt krav på verksamheten om att de måste se till att klienterna som skrivs in i verksamheten kan behandlas enligt gällande regelverk och befintligt tillstånd.

Upprepats
I slutet av förra året fick boendet kritik för att detta inte återföljs, nu har samma sak återupprepats.
I början av året skickade Socialstyrelsen en begäran om yttrande och handlingar från boendet. Verksamheten skulle även ge en egen beskrivning om hur arbetet organiseras gällande vård och behandling. Efter att Socialstyrelsen fått in handlingarna har de nu gått igenom allt och funnit att det finns en hel del brister på boendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om