Centerkung bara ersättare

Sverigedemokraterna får av allt att döma en plats i kommunstyrelsen. En av kommunens populäraste politiker Frank-Johan Ahlberg som drog fram centern till valvinst får däremot bara en ersättningsplats. Han får dock andra tunga uppdrag.

Eksjö/Mariannelund2010-11-24 07:34

Mariannelundspolitikern Frank-Johan Ahlberg (c) fick flera hundra personröster, främst i Mariannelund och Ingatorp men också över hela kommunen.
Tack vare Frank-Johan Ahlbergs personvalskampanj gick centern fram som största parti i Mariannelund och återtog ställningen som största alliansparti.
Trots detta får Frank-Johan Ahlberg bara plats som ersättare i kommunstyrelsen (kommunpolitikens motsvarighet till regeringen), enligt valberedningens nomineringar.
- Det spelar inte så stor roll. Jag har inte haft någon önskan om ordinarie plats. Det räcker med att sitta som ersättare, säger Frank-Johan Ahlberg.
Frank-Johan Ahlberg verkar däremot bli en av fem i ledningsutskottet och en av fem i styrelsen för Eksjö Stadshus AB, kommunens moderbolag och ledamot av krisledningsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om