Chefsbyte vid Ing 2 och Eksjö Garnison

Överste Patrik Ahlgren tog på tisdagen över chefsposten för Ing 2 och Eksjö Garnison efter överste Gustaf Fahl. Överlämningen skedde vid en pampig ceremoni där hela garnisonens historia var representerad.

På väg mot nya poster. Överste Patrik Ahlgren till höger tar över chefsposten efter överste Gustaf Fahl.

På väg mot nya poster. Överste Patrik Ahlgren till höger tar över chefsposten efter överste Gustaf Fahl.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-08-14 06:31


Gustaf Fahl har varit regementschef i Eksjö i två av planerade fyra år. Hans stora erfarenhet inom försvarsmakten gjorde att han tillfrågades när en chef för Markstridsskolan i Skövde behövde rekryteras. Sedan 1980-talet har han bland annat varit verksam i Uddevalla, Stockholm, Linköping och Strängnäs samt brigadchef i Boden och chef för utlandsstyrkan FS 19 i Afghanistan.

Till Skövde
Nu har Eksjösonen rekryterats till en annan chefstjänst i Skövde. Vid avskedstalet på regementsgården uttalade han ett visst vemod att behöva lämna Eksjö. Han gav också en vink om att lediga tjänster i Skövde framöver kan komma att gå till anställda i Eksjö.
Han berömde det goda samarbetet mellan enheterna, Eksjö kommun, länsstyrelsen, kamratföreningar, husarer, karoliner, hemvärnet med flera och såg en glädje i att få ha medverkat till den 480 år gamla verksamheten i Eksjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om