Claes Markstedt slutar som kommundirektör i Eksjö

Eksjös kommundirektör Claes Markstedt har beslutat att säga upp sig från sin tjänst. Orsaken är att jobbet blivit för betungande för hälsan.

Eksjö/Mariannelund2010-02-04 07:21

Första augusti 2007 tog Vimmerbybon Claes Markstedt över rodret som Eksjö kommuns högsta tjänsteman. Han kände då kommunen väl genom att han varit dess näringslivschef under ett par års tid.

Slutar med kort varsel
Efter snart tre år som kommundirektör och totalt fem år i kommunens tjänst har dock Claes Markstedt tagit beslutet att lämna sin kommunala topptjänst. Orsaken uppges vara hälsoskäl.
Enligt kommunledningen har tjänsten som kommundirektör krävt en arbetsinsats som kommit att påverka Markstedts hälsa alltför negativt.
Det gör att han slutar med mycket kort varsel, om en och en halv vecka.
- Att hans hälsa påverkats allt för negativt gör att jag accepterat att han lämnar sitt uppdrag som kommundirektör den 15 februari, säger kommunalråd Lennart Bogren.
Claes Markstedt kommer att finnas kvar i kommunens organisation fram till den 1 juli för att stödja sin efterträdare.
Det handlar bland annat om att arbeta med en del utvecklingsprojekt inom kommunen, framförallt inriktade mot att höja Eksjö kommuns attraktivitet.
- Jag förstår att det har varit ett svårt steg för Claes Markstedt att ta, men jag har full respekt för att hälsan måste komma i första rummet. Jag är den första att beklaga det inträffade. Jag ser dock positivt på att få möjlighet att ta tillvara Claes Markstedts kompetens ännu en tid i det arbete han blir engagerad i inom kommunen, säger Lennart Bogren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om