Countryklubben firar 20 år

Artisterna för årets upplaga är klara.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-01-25 14:18


Den 19 mars äger årets stora countryfest rum i Ingatorp. I år bjuds på två svenska band och dessutom ska en countrygåva delas ut.

Smålands Country Club med säte i Vimmerby är inne på sitt 20 aktiva år. Och jubileumsåret ska firas, både med konserter och aktiviteter under året. Två nu i vår och en i höst.

- Dels har styrelsen beslutat att vi ska dela ut vår nyinstiftade countrygåva två gånger under detta år. Dessa gåvor ska gå till någon i landet som ett stöd eller uppmuntran för det de gör för countrymusiken. berättar Marcus Thell som är tidningsredaktör för föreningens tidning, SCC-Nytt.

Det första priset offentliggjordes på nyårsdagen och gick till Carrie Hall (Karin Lindberg) i Gnarp som behövde finansieringshjälp till att kunna resa till USA och delta i en musiktävling hon bjudits in till i Nashville.

Utöver denna gåva kommer det att även delas ut en till countrygåva från föreningen i samband med föreningens årsmöte i Ingatorp den 19 mars.

Den kvällen avslutas med den traditionsenliga countryfesten i ortens bygdegård, som snabbt brukar bli fullbokad.

- Detta blir den 14.e countryfesten vi har tillsammans med Ingatorps bygdegårdsförening, säger han och menar att han inte nog kan poängtera det goda samarbete man har.

Festen har haft musikgäster från både USA och Australien men i år blir det två svenska band, dels Madricks som är ett tributeband till amerikanska The Mavericks.

- Bandet bildades förra året men består idel av musikveteraner, bland annat från nuvarande uppsättningen av Shanes samt Micke Finell, en av grundarna till populära The Refreshments. Det kommer bli drag med Mavericks dansanta musik och det här bandet har givetvis med sig blås i kompet också, säger han.

Andra bandet kommer från Skåne och heter The Country Side of Harmonica Sam.

- Bandet bjuder på klassisk country från 1950- och 1960-talen, både eget material i tidsenligt skepnad och utvalda favoriter. The Country Side of Harmonica Sam åker i februari till Austin, Texas där de blivit nominerad till ?Årets honky tonk-grupp" av etablerade Ameripolitangala. De tävlar mot en rad etablerade och omtyckta amerikanska grupper.

Redan månaden därpå fortsätter artistbesöken, denna gång artisten Sam Outlaw från Los Angeles, Kalifornien, och Marcus är lyrisk över bokningen till i början av april i Storebro.

- Sam Outlaw gjorde en av förra årets bästa skivor "Angeleno" och den har släppts i Europa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om