Dags för ny erotikmässa

Under torsdag, fredag och lördag äger en ny erotikmässa rum i mässhallarna i Ingatorp. Denna gång lite större och med en kväll speciellt tillägnad tjejerna.

Yngve Johansson. Désirée Lindholm och Frank Oskarsson förbereder inför en ny erotikmässa.

Yngve Johansson. Désirée Lindholm och Frank Oskarsson förbereder inför en ny erotikmässa.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2004-03-25 08:13

Sedan Frank Oskarsson tog över den gamla möbelaffären och förvandlade den till en auktions- och mässhall har det erbjudits mässor av allehanda slag. Många höjde dock på ögonbrynen i höstas då den lilla orten skulle få en erotikmässa. Meningarna gick isär om mässans vara eller inte och stora nakenbilder på fasaden blev till och med anmälda.
Själva mässan blev trots det mycket välbesökt och det gör att man redan nu satsar på en ny mässa. Tanken är att fortsätta att ha ett par erotiska mässor varje år framöver.
Den här gången blir det en mjukare framtoning. Inga nakenbilder på fasaden och inga rullande porrvideos under mässan.
Kvinnojouren Linneorna i Eksjö är dessutom en av utställarna och för övrigt de enda utställarna som erbjuds gratis plats.
- Vi tycker att det var väldigt fint att de ville vara med. Med tanke på vad som hänt i bygden känns det som en bra sak att de medverkar. Alla kan passera dem och få information om man vill, berättar Désirée Lindholm, som är marknadsansvarig.
- Nu är det en erotikmässa och ingen porrmässa, betonar hon.
Nytt för året är att tjejerna får en egen kväll, iallafall en del av den. Inledningen av mässan på torsdag tillägnas helt tjejerna och killarna får inte komma in förrän tjejerna bjudits på sin show och en matnyttig buffé.
- Det har gått jättebra i Stockholm så vi prövar det här också. Det blir lite lugnare. Tjejerna kan titta i montrarna utan att det kommer en överförfriskad kille som undrar vad de handlat, säger Yngve Johansson, som äger halva företaget bakom erotikmässan.

16 strippor
Med fyra inhyrda manliga strippor, bland annat från Holland ska tjejerna roas.
På den kvinnliga sidan medverkar i sin tur tolv strippor.
Underhållning av Tre vise män blir aktuellt liksom disco och pub. Därtill erbjuder bortåt 20 försäljare varor av olika slag inom området. Det handlar bland annat om sexleksaker men också om kläder, piercing, underkläder, smycken, krämer och oljor.
Med på mässan är också "Madame Kerstin" som lär vara den första man som
opererats till kvinna. För de i publiken som känner för att bli piskade står hon till förfogande.
En ny entré, fler nödutgångar och toaletter, större garderober och en utökning av serveringarna, ska öka möjligheterna att ta emot fler besökare.
Yngve Johansson medger att han var lite tveksam till konceptet i Ingatorp förra gången.
- Det kändes som lokalerna låg i ingenstans men ändå i centrum. I storstäderna vill folk inte åka långt men här ordnas busslaster och folk är beredda att åka flera mil.
- Förra gången fick jag tjata på utställarna att vara med men den här gången har det inte varit några problem, säger han.
Hittills har man haft mässor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Förutom Ingatorp då förstås. Erotikmässorna är dock på väg utanför storstäderna och just nu tittar på på lokaler i Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om