Damförening firade 150 år

Eksjö Stads Fruntimmersförening behagade på tisdagen inte bara sammanträda. Föreningen firade också sitt 150-årsjubileum. Mötet blev så populärt att styrelsen tvingades be ett 20-tal damer att vända om. Helt enkelt för att man inte kunde ta in fler i lokalen.

När Eksjö Stads Fruntimmersförening behagade att sammanträda kom så många att en del tvingades vända hem igen.

När Eksjö Stads Fruntimmersförening behagade att sammanträda kom så många att en del tvingades vända hem igen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-02-02 07:13


Vilken förening skulle inte vilja ha ett sådant problem, att man är så många så att inte lokalen räcker till. Så blev dock verkligheten när Eksjö Stads Fruntimmersförening firade sitt 150-års jubileum på tisdagen.

Tvingades vända
Efter godkännande av räddningstjänsten fick man ta in ytterligare tio, totalt 160 personer och då var ändå inte styrelsen inräknad. De sista fick sitta vid ett bord ute i hallen men verkade inte klaga för det.
Men några tvingades vända om.
- Vi tvingades säga nej till ett 20-tal personer eftersom vi redan var för många. Det är naturligtvis inte roligt, säger Kerstin Robertsson i styrelsen.
- Det gäller att komma i tid, konstaterar hon.
Och det var det onekligen de som gjorde. Redan kvart i elva kom de första elegant klädda damerna, de flesta iförda hatt av något slag.

Vackert vänta
De fick vackert vänta en halvtimme innan de släpptes in och därefter började ändå festligheten inte förrän tre kvart senare.
Då kanske det inte var så konstigt att en av damerna i främre led nickade till en stund medan en sammanfattning från förra årets årsmöte lästes upp, innan hon lite generat vaknade igen.
Variationen var stor bland huvudbonaderna. Många var klädda i svart eller mörka dräkter med en passande huvudprydnad från en tidigare era. Andra hade valt en lite mer modern och mer färgsprakande klädsel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om