Danserna på logen står sig

I 40 år har folk åkt till logen i Rangelstorp för att dansa och ha roligt. Och än svänger det på lördagkvällarna. Senast var det Stenssons som spelade upp till dans. Runt 150 personer kom till den mysiga danslogen på landet för att campa, umgås och dansa hela kvällen.

Det är fortfarande många som regelbundet tar sig en svängom på logen i Rangelstorp.

Det är fortfarande många som regelbundet tar sig en svängom på logen i Rangelstorp.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-06-05 06:20


Dansföreningen i Mariannelund har anordnat danser i över 40 års tid. Det började i Mariannelunds Folkets hus på 1960-talet innan man fick möjligheten att hyra Rangelstorps loge, som hade det ultimata läget mellan Mariannelund och Vimmerby.
Runt tio frivilliga byggde det stora dansgolvet och en scen för artisterna och banden som kom och uppträdde. 1982 köpte föreningen Rangelstorps loge och där har det anordnas oräkneliga danser genom åren och gör så fortfarande.

Dansen hela nöjet
Birger Jonsson, 84, var med och startade föreningen 1967. Han är med och anordnar danserna än idag. Under alla dessa år har han endast missat fem danser och är fortfarande trogen sin dansförening.
Han berättar att när logdanserna startade var det inte ovanligt med 700 besökare per kväll.
- Dansen var hela nöjet och man cyklade hit på somrarna för att dansa. Då var det logdans varje lördag och ibland även på onsdagarna, berättar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om