Därför stängdes hemmet

I tisdags stängdes en 76-årig kvinnas hem av som arbetsplats för personalen inom hemtjänsten kände sig hotade. Nu förklarar Stefan Elm, socialchef i Eksjö kommun, hur det kommer sig och vad som kommer hända i ärendet.

Eksjö/Mariannelund2007-09-29 04:24

Igår berättade vi om en 76-årig, handikappad kvinna från östra kommundelen, som fått sitt hem avstängt som arbetsplats för att personalen som kommer hem och tar hand om henne känner sig hotade och mår dåligt efter arbetsdagens slut.
76-åringen menar att det är hon som känner sig hotad och mår dåligt för att personalen inte är snäll mot henne.
Efter att ha läst artikeln förklarar nu socialchefen Stefan Elm i ett mejl varför hemmet stängts av och vad som kommer att hända framöver.
Beslutet om att stänga av kvinnans hem som arbetsplats fattades i måndags på grund av den psykosociala arbetsmiljön. Sociala sektorn skriver i en kommentar att det i alla hemtjänstärenden finns en ansökan innehållande de insatser som kvinnan i det här fallet har sökt om, ett beslut på vilka hemtjänstinsatser som personen beviljats och hur de ska genomföras.
"Utifrån att socialtjänsten fick information om att brukaren inte var nöjd med hur insatserna genomfördes, samt att personalen uppfattade sin arbetssituation som psykiskt krävande, har ett antal åtgärder vidtagits", skriver Stefan Elm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om