De rustar upp torgkvarteret

Butik och fotvård, bostad, uthyrningslägenheter och café med möjlighet att sitta i trädgården. Kvarteret Höken i Mariannelund håller på att genomgå en total förvandling.

Mikael och Maria Sandebo gör en totalrenovering av kvarteret Höken i Mariannelund som de nyligen köpt.

Mikael och Maria Sandebo gör en totalrenovering av kvarteret Höken i Mariannelund som de nyligen köpt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-05-22 07:12


Det är många år sedan det lilla huset vid torget i Mariannelund användes som bostad. Det har stått tomt i många år men nu ska här bli ändring. Hela huset är ett stort byggprojekt då det byggs om till ett modernt boende.
- Här ska köket vara, guidar Maria Sandebo och går vant över sparrar och isolering i golvbjälklagret till nästa rum.

Badrum med kakelugn
- Här ska det vara badrum och tvättstuga och kakelugnen får vara kvar, säger hon och drömmer sig redan till dagen då hon kan ligga i badkaret och njuta av brasans sken.
Hon och hennes make Mikael Sandebo har köpt ett "helt kvarter" Höken där huset med glasverandan onekligen blir Mariannelunds mest centrala boende.
I familjen ingår även Maja, sex år och tvillingarna Hanna och Nils, tre år. Marias har därtill tre vuxna pojkar på 36 år (fosterson), 23 och 20 år.

Renoverar själv
Mikael har egen snickerifirma och han ägnar sig nu helhjärtat åt att bygga om huset.
- Vi hoppas kunna flytta in här till skolstarten, säger de.
Ambitionen är dock att rusta upp hela kvarteret. I lill-Höken ämnar Maria som är fotvårdsterapeut starta en mottagning för fortvård. Intill finns planer på en butik "Nytt och bytt från när och fjärran".
- Vi har rest ganska mycket och har kontakt med en klädleverantör i Nepal. Vi har även en kontakt i Indien. Båda samlar dessutom som ekorrar och vi har därför en massa gamla saker, förklarar hon det som lär forma butikens innehåll.

Café
I den gamla butikslokalen (som senast var en secondhand butik) är planerna också glasklara. Här ämas det framöver bli en servering med namnet "Paj, pytt och pilsner." Denna ska öppnas upp till trädgården, som också avses att rustas upp.
De två rymliga lägenheterna med betydande takhöjd, en och två trappor upp, är tänkta att rustas upp för uthyrning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om