De säljer sin skivsamling

Viljan att hjälpa ett barnhem gör nu att Göte Dunsäter och Lennart Hellström i Ingatorp säljer ut hela sin stora skivsamling.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter har skivor "överallt" . Nu säljer de hela sin skivsamling för att hjälpa barn i Marocko.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter har skivor "överallt" . Nu säljer de hela sin skivsamling för att hjälpa barn i Marocko.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2010-12-02 07:29

Det var för fyra år sedan som tillvaron vändes lite upp och ner för de båda herrarna. På väg till flyget efter en semesterresa i Marocko samlade resebolaget in lite överblivna mynt, eftersom pengar inte får föras ut ur landet. Pengarna skulle skänkas vidare till ett barnhem i området. Ett barnhem för ensamma mödrar, som blivit utslängda eller flytt från sina familjer, på grund av att de blivit med barn.
På barnhemmet tas mammorna om hand och de får hjälp när de ska föda. Därefter får de stöd att skaffa ett eget boende och sysselsättning.
Göte Dunsäter och Lennart Hellström blev gripna av vad de hörde på den korta bussturen.

Dröjde sig kvar
Väl hemma kunde ingen av dem släppa tankarna på barnhemmet och det kom att öppna en helt ny värld av engagemang för dem.
Nästa utlandsresa gick tillbaka till samma plats och då besökte de också barnhemmet och blev än mer övertygade om att de ville hjälpa. Sedan dess har de återkommit flera gånger.
- Det var en dröm att se det förra gången för de hade kunnat renovera och göra i ordning. Det är mycket bättre och renare mot tidigare, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om