Debut vid 93 års ålder

Tidigare majoren i Eksjö Sture Ahlstedt författardebuterar med boken "Limerickar och annat" vid 93 års ålder, senare i år fyller han 94. Boken som han bekostat själv ser han som en god gärning från sin generation till kommande generationer.

Sture Ahlstedt från Eksjö debuterar i dagarna med boken "Limerickar och annat" vid fyllda 93 år. Han berättar att det redan finns en hel del material till en uppföljare.

Sture Ahlstedt från Eksjö debuterar i dagarna med boken "Limerickar och annat" vid fyllda 93 år. Han berättar att det redan finns en hel del material till en uppföljare.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-01-16 07:24

Trots att Sture Ahlstedt alltså debuterar som författare erhöll han Higginspriset 2005 och har tidigare varit hedersledamot av Albert Engströmssällskapets Smålandssektion.

Frispråkig
Jantelagen är ingenting för honom, menar han och konstaterar att han alltid varit frispråkig och sagt det han tyckt.
- Vår generation som håller på att försvinna tycker jag har en skyldighet gentemot kommande generationer att berätta vår historia, hur ska de annars veta hur vi hade det, säger Sture Ahlstedt.
- Boken jag skrivit är sådant jag samlat på mig under årens lopp och som nu äntligen kom i tryck.
Sture Ahlstedt har alltid gillat att plita och leka med ord, dessutom är han irriterad på att som han tycker att man håller på att förstöra det svenska språket.
Att det kommer in nya ord har han ingenting emot, däremot att man uttalar fina ord fel stör han sig på.
- En journalist idag, skulle ha mycket svårt att få mvg i svenska språket, det är jag övertygad om.
- Det är för mycket felaktiga hänvisningar och liknande i texter, men jag tror också det kan bero på datorerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om