Delikatessbutiken jubilerar

En av utställarna vid Eksjö Museum i helgen var Delikatessbutiken i Eksjö AB som under sitt varumärke visade upp sina produkter.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-12-06 14:59

Ägaren Tina Sjödahl anser att man inte nödvändigtvis behöver se till att produkterna är närproducerade och tror att folk i slutändan ser till vad varan kostar.

I butiken mitt i staden är inriktningen mot bland annat franska och italienska ostar, olivolja, charkprodukter och pasta.

Under marknaden hade butiksägaren till hjälp i ståndet av Jeanette Carlsson.

På heltid

Verksamheten bedrivs på heltid och omsätter drygt två miljoner kronor varje år.

– Vi ägnar oss kanske åt "långväga producerat” säger Tina Sjödahl med ett skratt. Alla håller på med närproducerat nu så har vi vår inriktning och säljer det vi tycker är gott. Vi har dessutom tioårsjubileum med butiken i år.

Man upplever också liksom fler att det i alla aspekter gått bättre under julmarknadshelgen än under tidigare år och man var i år med för sjätte året.

Egna behovet

Verksamheten föddes fram ur det egna behovet då Tina Sjödahl inte ville åka ända till Jönköping för att hitta delikatesser och med familjen i Eksjö var det bara att realisera idén och börja leta leverantörer.

Folks favoriter inom delikatesser menas varierar över året men en populär variant förefaller vara delikatessbrickor inför helgen.

Så här års är det smakrika ostar som till exempel cheddar som gäller.

– Folk vill gärna ha närproducerat och ekologiskt absolut, men när det väl kommer till kritan är det prislappen som bestämmer valet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om