Det är jag som är brottsoffret

Mariannelundsföretagaren som misstänks för grov utpressning i ett mål som kopplas ihop med mordet i Nässjö menar att det i själva verket är han som är brottsoffret, utsatt för illvilja från Gotlandsföretagaren han haft en lång konflikt med.

Eksjö/Mariannelund2014-04-01 06:34

Rättegången mot Mariannelundsföretagaren tog en intressant men inte helt oväntad vändning under åklagarens och advokaternas plädering.
Åklagare Klas Lorefors anser det bevisat att Mariannelundsföretagaren ägnat sig åt grov utpressning med hjälp av Denho Acar ledaren för den kriminella organisationen Original Gangsters.
- Det är helt osannolikt att Marianelundsföretagaren inte känt till vad Denho Acar tänkt göra, menar Klas Lorefor.

Fyra miljoner
Mariannelundsföretagarens advokat Jonas Wimmerstedt vänder på hela steken förutom att konstatera att det inte finns någon som helst bevisning mot Mariannelundsföretagaren.
Jonas Wimmerstedt beskriver istället hur Mariannelundsföretagaren hade en giltig fordran på Gotlandsföretagarens bolag på över fyra miljoner men att han till slut nöjer sig med 1,7 miljoner kronor.
- Det är min klient som tagit skada, säger Jonas Wimmerstedt.
Den misstänkte Nässjömördarens advokat Lars Brandel konstaterar något sarkastiskt om Gotlandsföretagaren i sin sakframställan:
- Det är väl ingen som upplever honom som någon sanningsägare, säger Lars Brandel och medger att kopplingen till OG i utpressningsmålet är en riktig iakttagelse av åklagarsidan men att man helt underlåtit att titta på kopplingen till Hells Angels som Mariannelundsföretagaren anser sig hotad av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om