"Det bästa tattoo de sett"

- Publikens respons har varit överväldigande och många har uttryckt att det varit det bästa tattoo de sett i Eksjö, säger Thomas Samuelsson, projektledare för Eksjö International Tattoo, efter förra veckans musikfest.

Tattoo 2016 blev en succé. Sedan innan finns ett beslut på ett nytt evenemang 2018. Foto: Arkiv

Tattoo 2016 blev en succé. Sedan innan finns ett beslut på ett nytt evenemang 2018. Foto: Arkiv

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-20 08:27

Musiken har tystnat, publiken och orkestrarna har rest hem. men för alla de som hjälp till under och inför årets tattoo, lär glädjen sitta i länge. Trots ett stundtals riktigt trist väder under majoriteten av föreställningarna, verkar hyllningarna från orkestrar och publiken inte ta slut.

Lotta Alnemo, produktionsansvarig, gläds stort när hon går in och läser alla kommentarer på Facebook där spridningen ökat från 6 000 till bortåt 100 000.

- Vi är oerhört nöjda! Det är absolut det bästa tattoo vi genomfört. Årets föreställning präglades av hög kvalitet, stor variation och ganska mycket humor.

Och orkestrarna verkar ha varit lika nöjda.

- Utvärderingarna visade bara femmor rakt igenom! Det är kanske för att musikkårerna känner sig så väl omhändertagna, inspireras av att uppträda på vår arena och trivs i vår fina stad som musikkårer gärna kommer till Eksjö, säger hon.

- Nytt för i år var att vi hade med en kör, Jönköpings kammarkör. Det var magiskt vackert. Men vi hade också John Bauer Brass med oss, som gjorde fyra inhopp mellan musikkårer. Nytt för i år var också ett stort inslag av humor från flera av musikkårerna. Kvaliteten var också oerhört hög. Som konferencier Thore Bäckman uttryckte det i sin presentation av The Band of H.M. Royal Marines Portsmouth: "Det blir inte bättre än såhär!

- Deras skickliga precision i både takt och ton, var obeskrivlig, beskriver hon

Över 8 000 personer såg föreställningen och några hundra fler biljetter såldes i år än förra gången.

Beslut har sedan tidigare tagits om ett nytt tattoo i Eksjö 2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om