Det bjöds på vårfest i Allégården

Enligt en tradition som pågått i årtionden arrangerar Sockenrådet i Kråkshult vårfesten den 29 april, en dag innan valborgsmässoafton.

Drygt ett hundratal gäster kom till Allégården för att vara med i vårfesten. Foto: Roelof Stroetinga

Drygt ett hundratal gäster kom till Allégården för att vara med i vårfesten. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-05-02 11:45

– På det här viset konkurrerar vi inte med  byarna omkring som Bellö och Mariannelund, säger damerna i köket. 
Salen i Allégården var smockfull.

Över hundra gäster hade kommit för att fira att våren har kommit. Vårfesten började med musikunderhållning av Knalles Dansmix från Mönsterås. Han spelade gamla låtar som många hade glömt. Efter musiken var det dags för mat och den här gången gick maten i Norrlands tecken. De började med Västerbottenpaj och tjälknöl samt potatissallad. Sen kaffe med kakor och då kom vårtalaren och församlingsherde Magnus Andersson. 

Magnus började sitt tal med ”Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss som var barn på 40-och 50-talen inte ha överlevt”. – Vi lärde oss cykla på en cykel för en fullvuxen, utan stödhjul. Vi hade inga barnsäkra medicinskåp. Vi gick ut på morgonen för att leka och ingen kunde få fatt i oss under dagarna, det fanns ju inga mobiltelefoner och inga TV-spel, sa han bland annat. 

Magnus jämförde gamla tider med de nya tiderna. 

Manskören under ledning av Lage Nilsson sjöng fina vårsånger och sen var det dags att tända brasan som var på den gamla skolans fotbollsplan. Vårfesten avslutades med ett fint fyrverkeri.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om