Det blir asylboende i Hässlebogården

Redan denna vecka kan det bli aktuellt med 50 nya ensamkommande flyktingar till Hässlebogården, strax utanför Mariannelund. Erika Roos som äger gården bekräftar uppgifterna. - Vi har gjort i ordning för 50 personer just nu.

Hässlebogården med sina 22 rum och en boyta på 1 008 kvadratmeter kommer nu att bli ett asylboende för minst 50 personer.

Hässlebogården med sina 22 rum och en boyta på 1 008 kvadratmeter kommer nu att bli ett asylboende för minst 50 personer.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-10-29 07:40


Hässlebogården har under många år bedrivit turist, konferens och vandrarhems liknade aktiviteter. De senaste åren har huset stått obebott - men nu blir det ett anläggningsboende för 50 flyktingar. Riktigt hur många fler det rör sig om i framtiden är i dagsläget inte bestämt.
- Det kan vara så att det blir fler platser, men det är inget som vi vet just nu. Det är lite beroende på hur många platser de kan erbjuda, säger Lise-Lotte Ingesson Politis, biträdande enhetschef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Jönköping.
Det var för ett par veckor sedan som Migrationsverket tog beslut om att tilldela två nya anläggningsmottagningar i Jönköpings län.
Det ena boendet blev Bert Karlssons nya boende Solgläntan i Bodafors och det andra Hässlebogården i Mariannelund.

CarlMike AB
Erika Roos som äger Hässlebogården är ganska fåordig när tidningen tar kontakt med henne. Men hon kan bekräfta att gården står färdig för 50 personer.
Enligt uppgifter från Migrationsverkets handlingar är det ett företag vid namn CarlMike AB, Mariestad som i dag hyr fastigheten av Erika och det är också de som ska bedriva ABT-boendet som är en tillfällig lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om