Det märks att fest är på gång

Att det snart är stadsfest i Eksjö märks nu tydligt i centrala Eksjö där det blivit ont om parkeringsplatser då parkeringar och andra områden stängs av för scenbyggen.

Fredrik Carlsson är projektledare för årets stadsfest. De här dagarna rycks och slits det i honom ständigt.

Fredrik Carlsson är projektledare för årets stadsfest. De här dagarna rycks och slits det i honom ständigt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-08-28 07:22


Under tisdagskvällen påbörjades bygget av den stora scenen på torget och staket börjades att sättas upp. Ett 50-tal funktionärer plus entreprenörer deltog på onsdagen i arbetet.
- Vi ligger före tidsmässigt. Scenen är snart färdigbyggd, sen är det tekniken, säger projektledare Fredrik Carlsson.
Totalt hjälper cirka 400 funktionärer (varav flera föreningar) till i samband med stadsfesten.

Ideellt arbete
Organisationen bakom festen är förändrad tills i år. En sämre besökssiffra förra året ledde till en helomvändning bakom kulisserna. Förra året plockade 5-6 personer ut lön. Nu jobbar alla ideellt för att pengarna inte ska gå till löner utan till festen.
Bara något enstaka undantag finns.
- Jag har timlön, sedan har vi en som har en projektanställning en viss tid och en som sköter bokföringen. Det är en markant förändring och inte i närheten av det som var tidigare.
Fiesta Eksjö har satsat på utbildning för funktionärerna. Bland annat har de blivit erbjudna att gå en hjärt- och lungräddningskurs.

Kyrkbacksgården
Totalt är sju scener igång under de två dagarna. Den scen som tidigare låg vid Vaxkblekargården är nu flyttat till Kyrkbacksgården.
Mängder med kringaktiviteter till musiken finns, en valdebatt, tivoli, matutbud, graffitikonst, helikopterturer, lekpark, dj-skolor och olika överraskningar på torg och gator blir aktuella.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om