Det spökar i huset...

Lampor som tänds och släcks, dörrar som öppnas och mystiska telefonsamtal. Hemma hos familjen Johansson spökar det ofta. - Vi känner ingen rädsla. Men det kan bli obehagligt om det blir för mycket och intensivt, säger mamman i familjen.

Eksjö/Mariannelund2008-03-03 07:46

Familjen Johansson bor sedan ett par år tillbaka i ett hus utanför Mariannelund. Familjen hade nyss flyttat dit när de första märkliga sakerna började hända. Ett av barnen påstod sig ha sett en konstig gubbe i udda kläder.
- Vi kunde inte komma på vem det kunde vara. Men det var ingenting vi funderade över just då, berättar familjen.
Hunden kunde också bete sig väldigt märkligt. Han kunde stå och skälla på ladugårdsfönstret utan anledning. Inte heller det fick familjen att bli misstänksam. Det var först när de började observera och studera de olika händelserna kritiskt som de tänkte att någonting var konstigt i huset.

Steg i trappan
En dag när mamman i familjen var ensam hemma hände något mycket märkligt. Hon låg och sov och vaknade förvånat av att badrumsdörren smällde igen.
- Det var inga fönster öppna, så det kunde knappast ha varit korsdrag.
Strax därefter hörde hon hur någon gick omkring i huset. Det hördes steg på undervåningen, någon som gick upp för den knarriga trappan och in i ett av rummen på övervåningen. Därefter hördes ljudet av en dragkedja som drogs ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om