Dieselstölder för stora belopp

Eksjö Tingsrätt inleder på måndag en tre dagar lång rättegång där totalt sex män från olika delar av höglandet står åtalade för att vara inblandade i flera dieselstölder. Bland åtalspunkterna återfinns även bedrägeri och häleri.

Eksjö/Mariannelund2014-03-14 07:25

En 31-åring och en 34-åring från Eksjö, en 22-åring från Nässjö, en 37-åring från Korsberga, en 23-åring från Jönköping, en 26-åring från Nye är åtalade för flera brott som begåtts under 2012.
Tre av männen misstänks för att i juli 2012 ha klippt upp ett stängsel och stulit 600 liter diesel på Ränneslätt från Försvaret.
En annan gång under juli och augusti stal tre män, varav två var detsamma som stölden innan, diesel i Nässjö. På ett industriområde borrat hål i en tank, alternativt slangat från en grävmaskin. Totalt försvann diesel 1 400 liter diesel. Ytterligare 1 500 liter diesel stals på samma industriområde vid ett annat tillfälle.
I augusti och september gav sig två av männen till en återvinngsfirma i Nässjö. Vid minst två tillfällen ska de ur fordonstankar ha tagit 300 liter diesel. Samma män stal 200 liter ur lastbilar hosentreprenadfirma på Gjuterigatan i Eksjö. På gamla soptippen i Eksjö hittade de en hjullastare som de tömde på 100 liter diesel.
I början av september tog de sig in på Nifsarpsskolan i Eksjö och totalt försvann 800 liter diesel ur flera lastbilstankar. På Transab AB i Eksjö försvann i sammaveva 200 liter diesel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om