Distansrittsmästare från Roslagen

I lördags avgjordes lag-SM i distansritt i Mariannelundstrakten. Efter 80 kilometers ridning var det Roslagens Rid och Körklubbs lag som tog hem den åtråvärda titeln.

Hästarna pysslas om under en paus.

Hästarna pysslas om under en paus.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-09-19 18:00

Tjust Distansryttarsällskap anordnar vanligen Rökullaritten som i år var uppgraderad till lag-SM. Tävlingscentrum var Norrlida utanför Mariannelund och sex lag med fyra ryttare i varje ställde upp i lag-SM klassen.

Ekipagen hade 80 kilometers ridning att avverka och var tredje mil återvände de till Norrlida för veterinärkontroll och vila för häst och ryttare. Där ska hästen inom 20 minuter komma ner i en viss puls och sedan ska hästen visas för veterinär och inte visa några tecken på hälta. Uppfylls inte de kraven får inte ekipaget fortsätta. Samma procedur gäller efter målgång.

I lagtävlingen räknas resultatet för tre av ryttarna i laget och bäst den här gången lyckades Roslagens Rid och Körklubb. De hade tiden 15 timmar och 22 minuter, vilket innebar att de var i snitt ute i drygt fem timmar. I laget ingick Nicole Sundin/Rakeem , Elin Joelsson/CAS Jeremiah Gray , Josefin Blom Lugn/Chaman ox samt Stina Wirén/RM Al Sheik.

Övriga lag på prispallen var Billingens Distansryttarklubb som kom tvåa och tredjeplacerade Växjö Distansryttaresällskap.

Individuellt var de tre bästa ekipagen: 1) Thereze Tillbom, Rönningens Kör o Ridklubb, Nietoperz, 2) Zandra Lagerbäck, Skånsta Ryttare, My Kanel El Hamy, 3) Nicole Sundin, Roslagens Rid o Körklubb, Rakeem.

– Generellt flöt arrangemanget på bra och de jag pratade med var väldigt nöjda. Vi var ett 20-tal medlemmar från klubben som hjälptes åt som funktionärer utöver domare och veterinärer, säger Kristina Hagevi från arrangörsklubben.

Kristina tävlade inte själv den här gången, men hade sin häst Bubben med i klassen 50 kilometer Clear Round som reds av Jane Larsson.

– Hästen gjorde sin första tävling och fick godkänt utan anmärkning så det var kul, sa Kristina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om