Distriktsläkarjouren koncentreras till Eksjö

Från och med månadsskiftet stängs helgläkarmottagningarna i Vetlanda, Nässjö och Tranås. De flyttas i stället till en gemensam distriktsläkarjour i Eksjö dit alla patienter på Höglandet hänvisas. En av anledningarna är att förenkla för patienterna.

Eksjö/Mariannelund2009-09-30 06:29

Det har inte varit så lätt att ha koll på när och var man ska vända sig om man blir sjuk och behöver träffa en läkare på helgen. Det har varit ganska rörigt.
Om man som Mariannelundsbo behövt uppsöka en helgmottagning, har man hänvisats till Nässjö mellan klockan 10 och 14. Efter detta klockslag har man fått åka till Eksjö. Helgmottagningarna i Nässjö, Tranås och Vetlanda har alla varit öppna mellan 10 och 14 på helgerna medan Eksjö haft öppet övriga tider.

I bland helt stopp
Patienter har skickats hit och dit beroende på vad klockan har varit och i bland, vid exempelvis röntgen, har man fått skicka patienten vidare till Eksjö.
- I Vetlanda har det inte varit ovanligt att man fått hänvisa till att läkaren börjat i Eksjö.
Totalt stopp i mottagningen eller med långa väntetider, har det även blivit då läkaren tvingats att bege sig ut i ett polis- eller ambulansärende eller då ett oväntat dödsfall skett.
- Då har det lätt gått ett par timmar då de väntande patienterna inte fått hjälp, säger distriktsläkare Bengt-Göran Idh, som är medicinsk ansvarig för jourverksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om