Dom i segdragen tvist gör f d Karlstorpsbo fyra miljoner rikare

Förre Karlstorpsbon Ulf Gustafsson, Nässjö, vann kampen mot Gotlandsföretaget Global Water International angående det vattenföretag i Karlstorp med tillhörande fastighet som han sålde för ett par år sedan. Eksjö Tingsrätt dömde till tidigare ägarens fördel.

Eksjö/Mariannelund2008-05-22 06:18

Karlstorps forna mejeri anlades på en plats som visade sig ha prima vatten. Vattenkällan som finns kvar skapade förutsättningar att starta produktion av källvatten och det var en affärsidé som Ulf Gustafsson satsade på 1996.
I slutet av november 2006 valde han dock att sälja företaget Carlstorps Källa till Gotlandsföretaget Global Water International och dess vd Julian Rosengren.
Det är efter den uppgörelsen som en långvarig och påfrestande tvist pågått mellan den förre och nye ägaren, vilken till slut landade i tingsrätten.

Blev till tvist
Den 24 november 2006 såldes företaget för 1 340 000 kronor och det antecknades att 215 000 kronor lagts som handpenning. Enligt ett upprättat skuldebrev skulle Gotlandsföretaget betala ytterligare 1 125 000 kronor senast den 24 maj förra året men det är pengar som Gustafsson säger sig aldrig ha fått. Han gjorde dock det stora misstaget att kvittera pengarna innan de hann komma in på kontot eftersom han sa sig lita på företaget.
Motparten har i sin tur menat att säljaren fått pengar och har ansett att man haft kvittningsgill motfordran.
Tvisten har gått vidare till tinget och i höstas dömde rätten till förre ägarens fördel i en så kallad tredskodom. Gotlandsföretaget hade nämligen inte skickat någon representant.
Däremot valde företaget i fråga att överklaga tredskodomen.
Tvisten kring Karlstorpsföretaget har därför gått vidare och i dagarna blev en tingsrättsförhandling aktuell vid Eksjö Tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om