Dragspel satte fart på dansen

Det blev som en hemvändardag under midsommardagen i Karlstorps hembygdspark, en tradition som både sommarboende, tillresta och alla i trakten verkar hålla hårt på.

Alla generationer deltog i dansen i Karlstorps hembygdsgård, där både ortsbor och tillresta möttes under midsommardagen.

Alla generationer deltog i dansen i Karlstorps hembygdsgård, där både ortsbor och tillresta möttes under midsommardagen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-06-23 06:13


Dagen inleddes med gudstjänst i kyrkan och många tog även den chansen att komma till sin gamla kyrka och där möta vänner och bekanta.
Fortsättningen följde i hembygdsparken där gräset var grönt och inbjudande, solen sken trots en rejäl regnskur en stund tidigare.
- Vi har det så trevligt, det här är en av Karlstorps bästa dagar under året, när alla kommer hit, menade en av besökarna.

Ostkakefest
Förutom att träffa bekanta kunde man njuta till underhållningen från scenen av bröderna Karlsson, som spelade och sjöng vid sina dragspel, förstärkta av en elbasist. Bertil och Börje ledde även dansen kring midsommarstången, som gick lika bra att utföra trots att lekarna utfördes en dag för sent. Alla generationer ställde också upp på att hoppa som grodor, spela fiol eller grymta som en gris, så leklusten var det definitivt inget fel på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om