Drama i Mariannelund

Det börjar med en helt vanlig auktion där en mystisk uppköpare dyker upp. Det visar sig vara en representant från ett tv-produktionsbolag som vill starta ett spa för stressade kändisar i Mariannelund. Och den första gästen är ingen mindre än kungen.

Eksjö/Mariannelund2007-09-27 07:00

Friteatern "Du döljer något, sa abborren till metmasken" som visades i Folkets hus i tisdags, kastade publiken snabbt in i handlingen. Publiken upptäcker ganska snart att de befinner sig mitt i en auktion av Elsa Anderssons dödsbo. Birger (Jonas Granström) har utsätts till auktionsutropare av Elsas dotter Stina (Mary Stoor).

Mystisk uppköpare
- För alla er som har kommit till auktionen här i Folkets hus i Mariannelund vill vi först upplysa er Hjältevadsbor som har kommit om att vi har toalett - alltså WC - här. Ni vet, med vatten och som man spolar, förklarar Birger och publiken skrattar.
Sedan drar han igång auktionen då kryckor, förkläden, brickor och julpynt säljs i en rasande fart till en mystisk uppköpare som ingen tycks känna igen. Han köper till och med fotoalbumet och dagboken trots att Birger själv tycker att det är för privat, opassande och ofint att sälja.
- Dagboken är läsvärd, håller Stina med om. Sälj nu - och du vet att du inte får ropa in det själv!

Spa för kändisar
När auktionen går mot sitt slut och den mystiske uppköparen fortfarande inte presenterat sig blir Stina arg och kräver att få veta vem han är. Han berättar då att han heter Oskar och kommer från ett tv-produktionsbolag som gärna vill dra igång verksamheten i Mariannelund. Faktum är att han vill göra samhället till ett spa för utbrända kändisar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om