Drottning Bryant avslutade succén

Miriam Bryant hade en hel del att göra på lördagen. Först stadsfesten i Linköping och sedan raka vägen till Eksjö där hon avslutade festhelgen och ännu ett av stadens stora musikevenemang den här sommaren.

Miriam Bryant drog storpublik till Stora Torget. 
Foto: Elin E Elmström

Miriam Bryant drog storpublik till Stora Torget. Foto: Elin E Elmström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-29 07:00

Miriam Bryant var sist ut i stadsfesten och kom direkt från en liknande konsert i Linköping.

I Linköping räknade arrangörerna cirka 17 000 i publikhavet. Eksjö verkar ha slagit den siffran med råge om man räknar in båda dagarna.

Miriam fick äran att avsluta festyran i Eksjö och många hade kommit dit just för henne. Miriam Bryant blev jättekänd över en dag efter sin medverkan och sina tolkningar av andras musik i Tv-programmet ”Så mycket bättre”.

2016 la hon beslag på Svensktoppens första, andra och tredjeplaceringar, vilket aldrig hänt i programmets historia.

I år fick hon två Rockbjörnar, för bästa kvinnliga live och Ett sista glas.

Och hon gjorde inte Eksjöpubliken besviken och bjöd på både den låten och flera andra av hennes tolkningar i programmet.

Framåt slutet av konserten fick hon även hjälp av Little Jinder på scen.

***

Grattis Eksjö! Ni har gjort det igen!
Ännu en lyckad stadsfest är till ända. Bortåt 24 000 personer väntas ha besökt stadsfesten under de två dagarna.

Det går inte annat än att förundras över den apparat som dras igång varje år vid Eksjö Stadsfest. Hundratals frivilliga drar lasset, så att långt fler än Eksjö kommuns hela befolkning sammanräknat, bjuds på en festkväll med mycket musik.

Mängder med förberedelser är givetvis ett måste långt innan, inte minst med artistbokningarna. När stadsfestveckan sedan drar igång är 400 funktionärer sysselsatta.

Många tar ledigt den här veckan för att hjälpa till frivilligt med allt från att bygga scener till att sopa gatorna efteråt.

- Det är en ofantlig massa människor som hjälper till, säger projektledare Fredrik Carlsson som är helnöjd med festen.

- Från torsdagen går det dygnet runt på området fram tills på söndag kväll. I morgon bitti (läs i dag) kommer det inte märkas att det varit någonting här i helgen. Det kommer vara mer städat än det brukar vara, säger han.

Ekonomin är i hamn och man räknar med att cirka 1 500 fler köpt biljetter i år än förra året, som var ett rekordår. Biljettintäkterna är inte sammanräknade än men totalt tros bortåt 24 000 personer varit inne på området under de två dagarna.

Nästa år firar evenemanget 10 år.

Spelningen innehöll en dramatiska scenshow. Foto: Elin E Elmström
Spelningen innehöll en dramatiska scenshow. Foto: Elin E Elmström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om